Herstel na corona

Tijdens een infectieziekte, zoals bij het coronavirus (COVID-19), werkt het lichaam hard om de infectie te bestrijden. Uw lichaam verbruikt hierdoor meer energie en spiermassa wordt sneller afgebroken. De behoefte aan energie en voedingsstoffen is dan groot, terwijl de inname van voeding juist minder kan zijn, bijvoorbeeld door een verminderde eetlust, misselijkheid en/of benauwdheid.

Ondervoeding

Hierdoor verzwakt het lichaam en kan ondervoeding ontstaan. Het verliezen van spiermassa heeft grote gevolgen voor de gezondheidstoestand. Eiwit uit de voeding is een essentiële bouwstof voor spieren en de rest van het lichaam. 


Hoe kunnen wij helpen?

Tijdens het herstel na corona is gezonde voeding met voldoende energie en eiwitten van groot belang. Een aangepast voedingsadvies tijdens en na de ziekte zorgt voor een beter herstel. Wanneer de energie- en eiwitinname niet toereikend is of niet behaald kan worden met normale voeding, kan soms aanvullende drinkvoeding noodzakelijk zijn.

Wij bieden deze behandeling multidisciplinair aan om zo een groter effect te bereiken. Informeer bij ons voor de mogelijkheden.

Maak direct een afspraak